Ämnesområden

Kunskapskällor om e-handel

För att lyckas med e-handel krävs kunskap. Här har vi samlat olika kunskapskällor kring e-handel i form av rapporter, konferenser, bloggar, nyhetsmail, podcasts och olika sociala medier som lyfter din kunskap.

Dags att läsa en rapport eller besöka en konferens om e-handel? 

Få kunskap och information om e-handel

Rapporter om e-handel

PostNord följer e-handelns utveckling i Sverige, övriga Norden och i Europa och publicerar löpande rapporter som beskriver e-handelns utveckling. E-handeln i Norden och andra rapporter kring e-handel från PostNord laddar du hem här.

Även företaget Nets ger årligen ut en rapport om svensk e-handel, mobil handel och betalningar som ger en detaljerad bild av e-handelns utveckling, med särskilt fokus på mobil handel. De senaste rapporterna från Nets hittar du här.

Ehandel.se

Ehandel.se – mötesplatsen för svenska e-handlare finns en ström av e-handelsnyheter, forum, informatio nfrån olika e-handelsleverantörer samt inlägg från olika e-handlare.

Konferenser om e-handel

Savant eCommerce genomförs löpande både i Sverige och andra länder. Se kommande Savant eCommerce här.

Den största webbkonferensen är Webbdagarna där deltagare får koll på digitala trender som påverkar och förändrar affärslivet just nu samt tips på hur du kan dra nytta av de digitala kanalernas möjligheter i just din yrkesroll. Mer information om Webbdagarna här.

Nyheter kring e-handel

Senaste nyheterna kring e-handel läser du på IDG.se (#e-handel) här.

Kunskapskällor om e-handel – här lär du dig mer

Podcast om e-handel

Podden E-commerce SUCCESS är en podcast om framgångsrik e-handel som du lyssnar på här.

Ehandelstrender - en podd om e-handelen med Urban Lindstedt, journalist, författare och föreläsare inom ämnen som e-handel, digital marknadsföring och digital strategi.

Du lyssnar på Ehandelstrender här.

Vi intervjuade med Camilla Stark som drivit e-handel sedan 2007 för att lyssna på hennes erfarenheter. Lyssna på intervjun – Tips och erfarenheter kring e-handel här.

E-handel i sociala medier

Det finns flera källor för information och diskussioner på sociala medier kring e-handel.
Twitter / X sök på till exempel #ehandel.

På LinkedIn finns flera grupper om e-handel och på Facebook finns grupper som Svensk E-handel och E-handel för Nybörjare.

Utbildning och rådgivning inom e-handel

Swedish E-Commerce Academy är ett samarbetsprojekt och utbildningsplattform för små och medelstora företag i Sverige. Där Business Sweden, Almi Företagspartner Skåne, Regional Exportsamverkan Skåne, Amazon Sverige, Ehandel och PostNord samverkat för att erbjuda gratis utbildningsmaterial, webinarier och rådgivning.

Se vad Swedish E-Commerce Academy erbjuder här.

Integrera affärssystem och e-handel 

På Systemstöd levererar vi affärssystem från Visma.net, Sage X3 och Jeeves ERP integrerade med olika e-handelsplattformar. Dessutom har vi utvecklat och utvecklar API:er för dig som vill integrera en e-handelslösning från till exempel Litium, WooCommerce, Episerver, Magento eller Shopify med ditt affärssystem.

Mer om våra integrationer, API:er till de affärssystem vi arbetar med läser du om här samt mer information om våra lösningar inom webb och e-handel finns här.


Pär Heed systemstodsbloggen  Pär Heed, par.heed@systemstod.se


Läs mer om HubSpot Service, lageroptimering och nytt affärssystem

    


Dela: