Ämnesområden

Kunskapskällor om e-handel

För att lyckas med e-handel krävs kunskap. Här har vi samlat en mängd olika informationskällor och kunskapskällor kring e-handel i form av rapporter, konferenser, bloggar, nyhetsmail, podcasts och olika sociala medier.

kunskapskällor e-handel

E-handels rapporter
PostNord följer e-handelns utveckling i Sverige, i övriga Norden och i Europa och publicerar löpande rapporter som beskriver e-handelns utveckling. E-handeln i Norden och andra rapporter kring e-handel från PostNord laddar du hem här >.

Även företaget Nets ger årligen ut en rapport om svensk e-handel, mobil handel och betalningar som ger en detaljerad bild av e-handelns utveckling, med särskilt fokus på mobil handel. Den senaste rapporten Svenska E-handel 2019 läser du här >.

Ehandel.se
Ehandel.se, mötesplatsen för svenska e-handlare finns en ström av e-handelsnyheter, forum, informatio nfrån olika e-handelsleverantörer samt inlägg från olika e-handlare.

E-handelskonferenser
B2B Online Summit är en konferens med fokus på e-handel, för dig som vill veta mer om och bemästra omnichannel, leverera enastående kundupplevelser och bli ledande inom den digitala B2B-handeln. Du ser presentationer och videos från tidigare B2B Online Summit här >.

Den 29-30 september genomförs Savant eCommerce Stockholm 2020.
Mer information, program och anmälan här >

Den största webbkonferensen är Webbdagarna där deltagare får koll på digitala trender som påverkar och förändrar affärslivet just nu samt tips på hur du kan dra nytta av de digitala kanalernas möjligheter i just din yrkesroll. Webbdagarna genomförs i Göteborg den 23-24 september, 2020 och Stockholm den 17-18 mars, 2020.

Nyheter kring e-handel
Senaste nyheterna kring e-handel läser du på IDG.se här > 

E-handelspoddar
I E-handelspodden intervjuas olika e-handlare av e-handlaren Anton Johansson. Uppkopplat är en podcast om e-handelstrender startad av Urban Lindstedt, journalist, författare och föreläsare inom ämnen som e-handel, digital marknadsföring och digital strategi.

I vår Systemstödspodd finns en intervju med Camilla Stark som drivit e-handel sedan 2007. Lyssna på intervjun Tips och erfarenheter kring e-handel här >.

E-handel i sociala medier
Det finns flera källor för information och diskussioner på sociala medier kring e-handel. På Twitter sök på t.ex. #ehandel.På LinkedIn finns flera grupper om e-handel och på Facebook finns grupper som Svensk E-handel och E-handel för Nybörjare.

E-handel eller annan webblösning integrerad med Jeeves ERP
Kontakta något av våra kontor i Stockholm, Göteborg Örebro, Linköping eller Jönköping om du vill veta mer om e-handel eller någon annan fundering, önskemål kring webblösning integrerad med Jeeves ERP.

Kontaktuppgifter till våra kontor hittar du här >

Pär Heed systemstodsbloggen  Pär Heed, par.heed@systemstod.se


Andra blogginlägg på Systemstödsbloggen

Digitalisering och affärssystem ökar behoven av integrationer >>
Drift av affärssystem >>
Integrera Jeeves ERP med din e-handel >>


Dela:


  • Gravatar Image

    Jag kan verkligen rekommendera B2B Online Summit för den som vill veta mer om e-commerce och B2B. Många bra och inspirerande talare. Folk från alla branscher samlas och diskuterar e-commerce i ett och samma forum.

    Mvh Andreas

Lägg till kommentar