Ämnesområden

Välja affärssystem

Att påbörja processen att utvärdera och välja nytt affärssystem kommer ofta av behovet av bättre affärsstöd inom företaget då verksamheten förändras eller växer. Ökad automatisering, ökad global närvaro, ökad informationsutbyte digitalt med kunder ocj leverantörer, krav på snabbare finansiell rapportering, realtidsuppdatering av beslutsunderlag är några faktorer som påverkar att företag startar projektet att hitta, utvärdera och välja nytt affärssystem för bättre affärsstöd. 

Kanske kommer du till insikt att det affärssystem ert företag implementerade för bara några år sedan inte håller måttet för företagets affär och verksamhet. Varken idag eller imorgon. Man ställs då inför faktum att utvärdera, välja och implementera ett bättre anpassat affärssystem

valja affarssystem

Välja nytt affärssystem 

Att välja ett nytt passande affärssystem är dock ingen lätt uppgift. Hela processen att utvärdera och välja ska ses som en investering i effektivare processer.

Snarare än som ett ”köp av programvara” som är kopplat till teknik eller IT. 

Har tagit upp detta i tidigare blogginlägg som Utvärdering nytt affärssystem i förändring, där vi skriver om skillnader i affärsupphandingar av affärssystem igår, jämfört med idag.

Kunskapskällor välja affärssystem

Här en samling informationskällor kring att utvärdera och välja affärssystem, för dig som insett att ert företag behöver ett bättra affärsstöd för att effektiviseras och utvecklas ytterligare:

HerbertNathan & Co – levererar tjänster och rapporter kring analys, upphandling och rådgivning avseende Ekonomisystem, Affärssystem, HR-system, Lönesystem och Beslutsstöd. Skriver även om ämnet på ERPblogg.se.

www.hitta-affarssystem.se – samlad information om affärssystem med olika leverantörer, återförsäljare och branschanpassningar på ett ställe.

ERP for Process Manufacturing, Buyer’s Guide – En guide från Technology Evaluation Center med fokus på processindustri, mat och livsmedelsindustri.

Software Insider – en webbplats där du kan jämföra olika affärssystem och få detaljerad information om olika affärssystem och leverantörer. 

The Accounting Software Library On-Line Edition – en webbplats där du kan jämföra olika affärssystem vad gäller funktionalitet. 

Data Research DPU – bistår vid upphandling och utvärdering av affärssystem och IT.

How to choose the right ERP solution – En steg för steg guide att välja affärssystem från Sage.

Böcker om affärssystem – Boktips om affärssystem här på Systemstödsbloggen

Vill du inte läsa om att välja affärssystem?

Lugn, i det här blogginlägget tar vi upp videos som berör ämnet att välja affärssystem.

Fredrik Jansson Systemstodsbloggen   Fredrik Jansson, fredrik.jansson@systemstod.se


Läs fler blogginlägg på Systemstödsbloggen

Att upphandla TA-system >>
Vår resa till nytt affärssystem – beslutet >>
Tips och erfarenheter kring e-handel >>


Dela:


Lägg till kommentar