Ämnesområden

Kunskapskällor om e-handel

För att lyckas med e-handel krävs kunskap. Här har vi samlat en mängd olika informationskällor och kunskapskällor kring e-handel i form av rapporter, konferenser, bloggar, nyhetsmail, podcasts och olika sociala medier.

kunskapskällor e-handel

E-handels rapporter
Bra rapporter om svensk och nordisk e-handel släpps regelbundet av Postnord. Även företaget DIBS ger årligen ut en rapport om svensk e-handel, mobil handel och betalningar som ger en detaljerad bild av e-handelns utveckling, med särskilt fokus på mobil handel. Den senaste rapporten Svenska E-handel 2016 läser du här.

Ehandel.se
Ehandel.se finns en ström av e-handelsnyheter, forum, e-handelsleverantörer samt inlägg från olika e-handlare.

E-handelskonferenser
B2B Online Summit är en konferens med fokus på e-handel, för dig som vill veta mer om och bemästra omnichannel, leverera enastående kundupplevelser och bli ledande inom den digitala B2B-handeln. Du ser presentationer från tidigre B2B Online Summit här

E-COMMERCE, Nordens viktigaste mötesplats inom e-handel. marknadsföring och social business. Två dagar med intressanta föreläsningar om bland annat e-handel. 

Sveriges främsta e-handelskonferens är Nordic Ecommerce Summit som genomförs i Stockholm och Malmö.

Den största webbkonferensen är Webbdagarna där deltagare får koll på digitala trender som påverkar och förändrar affärslivet just nu samt tips på hur du kan dra nytta av de digitala kanalernas möjligheter i just din yrkesroll. Webbdagarna genomförs i både Stockholm, Göteborg och Malmö och i varje stad bjuds på ett helt nytt program.

Nyheter kring e-handel
Med nyhetsmailet Internetworld E-handel får du varje vecka nyheter kring e-handel. 

E-handelspoddar
I E-handelspodden intervjuas olika e-handlare av e-handlaren Anton Johansson. Uppkopplat är en podcast om e-handelstrender startad av Urban Lindstedt, journalist, författare och föreläsare inom ämnen som e-handel, digital marknadsföring och digital strategi.
I vår egen Systemstödspodd finns en intervju med Camilla Stark som drivit e-handel sedan 2007. Här lyssnar du på intervjun, Tips och erfarenheter kring e-handel.

E-handel i sociala medier
Det finns flera källor för information och diskussioner på sociala medier kring e-handel. På Twitter sök på t.ex. #ehandel och på LinkedIn finns till exempel gruppen Ehandel och på Facebook finns grupper som Svensk E-handel och WooCommerce Sverige.

E-handel eller annan webblösning integrerat med Jeeves affärssystem
Kontakta något av våra kontor i Stockholm, Örebro, Linköping eller Jönköping om du vill veta mer om e-handel eller någon annan fundering, önskemål kring webblösning integrerat med Jeeves ERP.

Kontaktuppgifter till våra kontor hittar du här >

Pär Heed systemstodsbloggen  Pär Heed, par.heed@systemstod.se

Dela:


  • Gravatar Image

    Jag kan verkligen rekommendera B2B Online Summit för den som vill veta mer om e-commerce och B2B. Många bra och inspirerande talare. Folk från alla branscher samlas och diskuterar e-commerce i ett och samma forum.

    Mvh Andreas

Lägg till kommentar